Програмиране :: Java :: електронни книги :: книга за програмиране на Java от Светлин Наков и колектив

Ако търсите електронни книги за програмиране на Java, сте попаднали на една от най-подходящите книги за начинаещи: книгата за програмиране на Светлин Наков и колектив. Това е първата книга, която трябва да прочетете, за да навлезете в програмирането и да се научите да мислите и разсъждавате алгоритмично като програмист. Книгата ще ви научи на основните принципи на програмирането, без значение от езика за програмиране. След нея вече можете да прочетете и конкретни технологии за разработка на приложения с бази от данни (като JDBC и Hibernate), уеб технологии (Java servlets, JSP, JSF и други), както и технологии за GUI приложения (AWT и Swing).За да е ефективно вашето навлизане в програмирането решавайте задачите за упражнения. Без тях нищо няма да научите. Програмирането иска практика, не става само с четене.

Към началната страница на книгата "Въведение в програмирането с Java" от Светлин Наков и колектив

Коментарите са затворени.

Learn Programming for Free!

Become a software engineer with Java / C# / Python / JavaScript!

Sign-up for the "Programming Basics" free training course at SoftUni

Learn programming concepts, problem solving and algorithmic thinking for free with video lessons and live coding.

Continue with APIs and libraries, object-oriented programming, data structures, software technologies and frameworks, databases and ORM, back-end development, HTTP and Web applications and front-end technologies.

Learn by doing: practice live coding at each lesson with thousands of exercises and real-world projects. Build a rich developer portfolio in GitHub to attract employers!

Start your first job as junior software developer.