Условия на конкурса "Най-добра статия към книгата Intro C#"

ОРГАНИЗАТОР НА КОНКУРСА

Организатор на конкурса „Най-добра статия към книгата Intro C#“ е Академията за софтуерна разработка – София, бул. „Ал. Малинов“ № 33.

ТЕРИТОРИЯ НА КОНКУРСА

Конкурсът се провежда онлайн, организира се и важи за цялата територия на Република България, както и за всички българи, живеещи в чужбина.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

Конкурсът стартира на 23.08.2011 и продължава до 00:00 часа на 30.09.2011 г.

МЕХАНИЗЪМ И УСЛОВИЯ НА КОНКУРСА

Желаещите да участват в конкурса трябва да генерират авторско съдържание – ревю на книгата „Въведение в програмирането със C#“ на Светлин Наков и колектив. Съдържанието трябва да е уникално (не се приемат copy-paste варианти) и може да включва текст, снимки и/или видео. Необходимо е статията да бъде публикувана в авторитетно онлайн издание, което включва: блогове, сайтове на ИТ тематика, списания, ИТ медии, както и да съдържа линк към официалния сайт на книгата: https://introprogramming.info/intro-csharp-book/.

Участници с публикации във форуми, дискусионни групи или социални медии няма да могат да се състезават за наградата.

Авторите и редакторите на книгата нямат право да участват в конкурса.

Линк към авторското съдържание трябва да бъде изпратен по имейл в срок не по-късен от 24:00 ч. на 30.09.2011 г.

С участието си в конкурса участникът се съгласява, че написаното от него ревю може да се използва от екипа на книгата като референции или с цел популяризиране на нейното съдържание.

Участниците дават съгласието си техни лични данни, включващи име, телефон и електронен адрес, да бъдат събирани, обработвани, съхранявани и използвани за целите на провеждането и организацията на конкурса.

Организаторите на конкурса запазват своите права да променят механизма, условията на конкурса и изискванията към участниците в случай, че бъдат установени нарушения на правилата или при наличието на форсмажорни обстоятелства, включително невъзможността на организаторите по причини, независещи от тяхната воля, да продължат настоящия конкурс.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПУБЛИКАЦИИТЕ

Участникът, който изпраща даден материал, трябва да притежава всички авторски права върху него.  Необходимо е съдържанието на ревютата да включва линк към официалния сайт на книгата: www.introprogramming.info. Публикацията може да съдържа текст, снимки и/или видео.

Всеки може да  участва с повече от един материал, ако резюметата отговарят на следните изисквания: да бъдат публикувани в различни онлайн издания, да не дублират вече съществуващо съдържание (в това число да не се дублират по между си) и да отговарят на всички условия на конкурса.

Участниците трябва да изпратят линк към своята публикувана статия по имейл , заедно със своите имена и телефон или имейл за връзка не по-късно от 00:00 ч. на 30.09.2011г. Изискваната лична информация ще се използва единствено за нуждите на конкурса и реализацията на награждаването.

Примери за публикации свързани с книгата:

В конкурса не се допускат до участие ревюта, които не са авторски, не са свързани с книгата „Въведение в програмирането със C#“, които са вече публикувани във форуми, дискусионни групи и социални медии или съдържат нецензурно съдържание и не отговарят на условията на конкурса.

ОЦЕНЯВАНЕ

Публикациите ще се оценяват от авторите на книгата по следните критерии:

  • Уникалност – до каква степен материалът е авторски и уникален
  • Креативност – разгърнете фантазията и творческия си потенциал
  • Компетентност – доколко изказаните мнения са компетентни, по същина и не си спестяват позитивни и критични оценки
  • Медиа, в която ревюто е публикувано – колко е авторитетна и популярна
  • Генериран интерес – брой последвали коментари

НАГРАДИ

Авторите на петнадесетте резюмета, които бъдат избрани от авторитетното жури на конкурса, ще получат безплатно книгата „Въведение в програмирането със C#“ в печатен формат, с подписи от нейните автори и специална тениска „.NET Ninja“. Това ще са първите читатели, които ще се сдобият с хартиения вариант на учебника по програмиране на д-р Светлин Наков, Веселин Колев и колектив.

Авторите на най-добрите 3 публикации ще бъдат поканени на парти, заедно с всички автори и редактори, участвали в разработката на книгата.

ПРОЦЕДУРА ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА НАГРАДИТЕ

Спечелилите предметни награди, ще получат покана по имейл или телефон, за да заповядат в офиса на Академията (бул. „Александър Малинов“ 33) и да вземат лично своите награди.

Авторите на оценените най-високо 3 публикации ще получат официална покана по имейл или телефон за предстоящото събитие, посветено на излизането на книгата в печатен формат. На партито ще присъстват авторите и редакторите на „Въведение в програмирането със C#“.

ИЗВЕСТЯВАНЕ

Имената на печелившите участници ще бъдат публикувани на сайта на книгата: www.introprogramming.info. Участието в конкурса удостоверява съгласието на печелившите техните имена да станат публични.


Tags:
, , , , , ,
| 1 Comment

One response to “Условия на конкурса "Най-добра статия към книгата Intro C#"”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.